utorok 22. apríla 2014

Lor salatasi (Raňajkový šalát s tvarohom)

Ak aj vy hľadáte po veľkonočných dobrotách niečo ľahšie do brucha, mám pre vás jeden recept. Vlastne to ani nie je recept, len inšpirácia, ako sviežo a chutne začať deň. Základom je tvaroh. Nie odtučnený či krémový, ale poctivý, hrudkový. Keď sa mám priznať, sám o sebe mi tvaroh príliš nechutí, no keď som ochutnala tento šalát, takmer sa oň strhla ranná bitka :)  


balenie hrudkového tvarohu
paradajky
uhorky (najlepšie malé, nakladačky)
jarná cibuľka (nemusí byť)
bylinky podľa nálady a možnosti (petržlenová vňať, pažítka,bazalka,...)
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
čili vločky
čierne alebo zelené olivy

Tvaroh vložíme do misky, pridáme na kúsky nakrájanú zeleninu, olivy,  ochutíme soľou, mletým čiernym korením, bylinkami a jemne premiešame. Polejeme olivovým olejom a posypeme čili vločkami. Podávame samotné, alebo s pečivom. Je to skutočné výborné a pritom taková blbost :) 



3 komentáre

  1. Elenka verím, že je to výborné. Ja robím niečo podobné, ale namiesto tvarohu používam cottage cheese a do neho najradšej pridávam mladú cibuľku, pokrájané reďkovky, a z byliniek kôpor, petržlenovú vňať a pažítku. Tvoja varianta je nápaditejšia ako tá moja ;o) určite vyskúšam aj podľa tvojho receptu.
    Eňa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nahodou aj Tvoje vyzera zaujimavo, tak ja nabuduce podla teba ;) cottage u nas doma velmi "nefrci" ale preco neskusit nieco nove ;) dakujem i ja za tip

      Odstrániť

© moja turecká kuchyňa
Maira Gall