utorok 19. júna 2012

Tavuklu yeşil fasulye

Normálne v týchto sparných dňoch toho na jedenia veľa nepotrebujeme, ale dnes vďaka "extrémnej" pracovnej vyťaženosti nám nejako vyhladlo.
Tak sme si navarili takéto fajnové kuracie mäsko so zelenou fazuľkou a cícerom.

)


4 horné kuracie stehná vykostené
1 veľkú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 PL paprikovej pasty
50 ml olivového oleja
4 paradajky
1 pohár predvareného cíceru
300 g zelenej fazuľky
šťavu z jedného citróna
soľ, mleté čierne korenie
1 ČL pull biber (chilli korenie)
1 ČL sušenej mäty

Kuracie mäso bez kosti a kože umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Premiešame s paprikovou pastou a kvapkou oleja. Necháme chvíľu odpočívať v chlade.

Paradajky ošúpeme (sparíme vriacou vodou), nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme nadrobno, fazuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na 4 - 5 cm kúsky. Pripravíme si cícer (použila som mrazený).

V hrnci zohrejeme olej a opekáme cibuľu do sklovita. Pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľku opekáme. Vložíme kuracie mäso a na silnom plameni opečieme, až sa mäso zatiahne. Chvíľu podusíme vo vlastnej šťave a potom pridáme fazuľku, cícer a nakrájané paradajky. Zastrekneme citrónovou šťavou (tej sa netreba báť, pokojne aj z jedného citróna) a podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka, asi 30 minút.

Na záver ochutíme chilli korením a sušenou mätou. Hotové jedlo necháme trocha vychladnúť.Je to ozaj výborná voľba ak máte chuť v lete na niečo varené, ale pritom ľahké a svieže. Dobrú chuť! :)




2 komentáre

  1. Merhaba Elena,
    Wonderful fasulye, your blog looks lovely!! So glad we met :) Well done for these wonderful Turkish cooking :) Selamlar, Ozlem

    OdpovedaťOdstrániť

© moja turecká kuchyňa
Maira Gall