streda 26. septembra 2012

Kabak mücver

Tieto cuketovo-syrové placky sú vďačnou večerou, možno ich jesť aj studené. V kombinácii s cesnakovým jogurtom je to veľká dobrota. Varila som opäť podľa mojej obľúbenej Ozlem, ktorej recepty i blog mám veľmi rada.




Suroviny pre 2 osoby:

2 stredne veľké cukety
2 jarné cibuľky
pol zväzku petržlenovej vňate
pol zväzku kôprovej vňate
2 strúčiky cesnaku
1 veľké vajíčko
1-2 PL hladkej múky
70 g balkánskeho syra
soľ, čierne mleté korenie
chilli vločky alebo chilli korenie
rastlinný olej

Postup:

Cukety umyjeme, no nešúpeme. Ja som ich prekrojila a lyžičkou vydlabala semienka (nemám ich rada). Potom ich nastrúhame na hrubom strúhadle. Osolíme, premiešame a vložíme do sitka asi na 15 minút odkvapkať.
Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľku, petržlenovú a kôprovú vňať a cesnak. Cuketu vyberieme zo sitka, a v dlaniach poriadne vyžmýkame zvyšnú tekutinu. Vložíme do misky. Pridáme nastrúhaný prípadne rozmrvený syr, nakrájanú cibuľku, petržlen, kôpor a cesnak. Ochutíme mletým čiernym korením a chilli korením.





V inej nádobe rozšľaháme vajíčko a pridávame múku. Vymiešame riedke cestíčko. Pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame. Solíme opatrne, nakoľko syr je dosť slaný. Lyžicou kladieme malé kôpky do rozpáleného oleja, vytvarujeme placky. Smažíme do zlata z oboch strán. Vyberieme a na papierovej vreckovke necháme odsať prebytočný olej. Biely jogurt zmiešame s pretlačným cesnakom a štipkou soli. Podávame s plackami.

10 komentárov

  1. Dalsi skveli recpetik .) mam dobru inspiraciu na zajtra, dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. joj,cuketove placky milujeme:) tiez si ich robievame..su take jemnucke,oproti zemiakovym a inym :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Martinka, aj mne sa zdajú lepšie, naposledy keď som robila zemiakové (také babičkovské), strávila som pri ich smažení pol dňa, uf..ale tieto sú raz dva hotové a chutia výborne :)

      Odstrániť
  3. Tu je to veľmi chutné a chrumkavé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. jo jo Andrejka, presne ako povedala Martina, sú oveľa lepšie a jemnejšie ako iné placky :)

      Odstrániť

© moja turecká kuchyňa
Maira Gall